Gewoon Boeken Podcast

De podcast, gemaakt door twee boekverkopers, die kletsen over boeken zonder je te vertellen wat literatuur of ‘goede smaak’ is.

Samen met boekverkoper Dirk Hulst ben ik een podcast begonnen als tegengeluid op recensenten, auteurs en andere figuren in de boekenbranche die bepalen wat literatuur is. Wat je hoort te lezen, en wat beneden niveau is. Wij vinden dat als de literaire wereld zich laat voorstaan op zijn progressiviteit en inclusiviteit, dan kun je mensen niet uitsluiten alleen omdat ze ‘de verkeerde boeken’ appreciëren. Lezen hoort gewoon leuk te zijn. Elke drie weken publiceren Dirk en ik op vrijdagmiddag een nieuwe podcastaflevering. In deze aflevering bespreken we boeken, nieuw of oud én interviewen wij auteurs.


S02E01 – Gewoon Boeken tipt de allerleukste kinderboeken Gewoon Boeken

De Gewoon Boeken podcast is terug! 🚨 Sasha en Dirk beginnen met het leukste feestje van het jaar: De Kinderboekenweek 📚. Dit jaar is het motto ‘Worden wat je wil’ en samen hebben zij vijf boeken uitgekozen die perfect bij het thema passen. Van prentenboeken over ridders zonder billen tot een chocoladetandarts. Én natuurlijk wordt het kinderboekenweekgeschenk uitvoerig besproken. De besproken boeken: * Tiril en de toverdrank – Bette Westera en tekeningen van Pyhai * De chocoladetandarts – Tosca Menten en tekeningen van Geert Gratama. Uitgegeven door uitgeverij Van Goor. * Levende Bezems – Lisa Tetner en tekeningen van Annet Schaap. Uitgegeven door uitgeverij Ploegsma. * De Zweetvoetenman – Annet Huizing en tekeningen van Margot Westermann. Uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat. * De ridder zonder billen – Levina van Teunenbroek en tekeningen van Charlotte Bruijn. Uitgegeven door uitgeverij Holkema & Warendorf. Volg ons via Instagram en Twitter. En heb je een tip, opmerking of verzoekje? Mail dan naar gewoonboekenpodcast@gmail.com
  1. S02E01 – Gewoon Boeken tipt de allerleukste kinderboeken
  2. S01E11🚨Bonusaflevering!🚨- In gesprek met Eduard Cousin over Egypte na de Arabische Lente
  3. S01E10: Lale Gül is de nieuwe vrouwelijke Jan Wolkers en 'Confrontaties' moet de Libris Literatuur Prijs winnen
  4. S01E09: Mijn lieve gunsteling, de volkstuin van Dirk en Egypte na de Arabische Lente
  5. S01E08: Favoriete boeken van 2020

Gepubliceerd door Sasha Haasnoot

Ik ben een maatschappelijk geëngageerde journalist, met een belangstelling voor het Midden-Oosten en human interest onderwerpen. Als freelancer doe ik in mijn crossmediale producties verslag en duiding van ontwikkelingen in het Midden-Oosten en vertaal complexe materie met grote tegengestelde belangen voor het Nederlands publiek.

Eén opmerking over 'Gewoon Boeken Podcast'

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag